Over Amazing Oriental
Amazing Oriental is opgericht in 1986 en is de grootste Aziatische supermarktketen van Nederland, met twintig vestigingen door het hele land. Grote winkels, waar zowel de beginnende als gevorderde kok alle denkbare Aziatische boodschappen kan doen die nodig zijn om zelf oosterse gerechten te bereiden.

Het aanbod van levensmiddelen is in de loop der jaren uitgegroeid van 600 naar meer dan 8.000 authentieke A-merken uit Azië; van 150 soorten instant noodles en verrassende theesmaken tot een waaier aan kruiden en sauzen. Een compleet assortiment voor alle Nederlandse horecabedrijven en consumenten, geleverd vanuit een modern distributiecentrum. Twee maal per week worden de producten uit Azië ingevlogen.

Winkels
De winkels zijn opgezet als een grote westerse supermarkt, met ruime paden en overzichtelijke schappen. Het idee achter het concept van de winkelinrichting is de klant meevoeren naar het Verre Oosten en de culinaire Aziatische wereld laten beleven, met onze medewerkers als ideale gids. Nergens anders in Nederland is er zo’n grote keuze aan Aziatische en exotische producten. Zoals veel kruiden, sauzen en sambals en kookgerei voor de professionele en thuiskeuken.

Webshop
Om het winkelcomfort en gemak van klanten te verhogen, is het mogelijk via de webshop www.orientalwebshop.nl bestellingen te plaatsen op elk moment van de dag. In de webshop is een selectie van het in winkels aangeboden assortiment te vinden. Bestellingen worden thuis afgeleverd.

Veilig en eerlijk
Alle producten voldoen aan de Europese normen voor voedselveiligheid. Hygiëne en gezondheid zijn hiermee gewaarborgd (HACCP-gecertificeerd). Amazing Oriental is bovendien voortdurend bij de bron op zoek naar nieuwe authentieke producten, met een sterke focus op fair trade en duurzaamheid. Dankzij de hechte relaties met gerenommeerde leveranciers en het centraal logistiek centrum waarborgt Amazing Oriental een zeer efficiënt logistiek proces. De supermarktketen staat zodoende garant voor een hoge en constante kwaliteit. Zowel in productaanbod en in prijs- kwaliteitverhouding als in service.

Herkomst 
De producten komen rechtstreeks uit onder meer Thailand, Hongkong, China, Korea, Singapore, Vietnam, Japan, Indonesië, Maleisië en Suriname. Versheid staat bij Amazing Oriental hoog in het vaandel. Landbouwproducten (zoals rijst, groenten en fruit) komen dan ook rechtstreeks van het veld. Wekelijks is er verse aanvoer van groenten en exotisch fruit uit Thailand, China en Suriname.
 

Chinees Nieuwjaar 2015 feestelijk van start

Haagse binnenstad deze zaterdag in oosterse sferen
Den Haag, 19 februari – Aanstaande zaterdag is Den Haag in de ban van het Chinees Nieuwjaar Festival. Dit sfeervolle volksfeest, mede mogelijk gemaakt door supermarktketen Amazing Oriental, trekt jaarlijks ruim 20.000 bezoekers naar de Haagse binnenstad. De openingshandeling van ‘het jaar van de geit’ start om 13.00 uur op het parkeerterrein van de Bijenkorf (Q-Park). Na de traditionele openingsrituelen krijgen de bezoekers deze middag volop shows, activiteiten en lekkernijen voorgeschoteld. Het festival eindigt om 17.30 uur tijdens een ‘Choi San Yeh’ (God van Rijkdom)-ceremonie.
 

“Als je een echt Aziatisch feest wilt meemaken, als je echt wilt weten hoe wij in Azië Nieuwjaar vieren, dan moet je hier gewoon bij zijn”, zegt André Lau, regiomanager van Amazing Oriental. Deze Aziatische supermarktketen, met in Den Haag twee winkels, is sponsor van het vrij toegankelijke Chinees Nieuwjaar Festival. “Het is een feest dat trouw blijft aan klassieke elementen, maar dat ook meegaat met de tijd en blijft innoveren. Met sprankelende thema’s en wonderlijke verrassingen. Daarom is dit festival elk jaar weer een ware belevenis voor iedereen, van jong tot oud. Wij dragen ons steentje ook bij vanuit de overtuiging dat dit feest goed is voor het wederzijdse begrip in onze multiculturele samenleving. En natuurlijk hopen we met het promoten van de Chinese cultuur dat mensen onze winkels nog beter weten te vinden.”

Chinees Nieuwjaar internationaal gevierd
Het Chinese jaar begint op de tweede nieuwe maan na de zonnewende van 21 december. Dit kan niet voor 21 januari en niet na 20 februari plaatsvinden. Het feest kan drie of zelfs vijf dagen lang zijn en wordt internationaal gevierd in gebieden met een grote bevolking van etnische Chinezen. Behalve voor Chinezen is het feest ook belangrijk voor andere etnische groepen. Denk aan de Mongolen, Koreanen, de Miao (Chinese Hmong) en de Vietnamezen; bevolkingsgroepen die door de Chinese cultuur zijn beïnvloed op het gebied van onder meer taal, cultuur, religie en filosofie.

Over Amazing Oriental
De Aziatische supermarktketen Amazing Oriental (opgericht in 1986) telt in Nederland twintig vestigingen, verdeeld over het hele land. Amazing Oriental is voor u dé plek om de gevarieerde Aziatische keuken beter te leren kennen. Met in het wokassortiment honderden soorten noedels, sambals en kant-en-klare sauzen. In deze levendige supermarkt kunt u terecht voor ruim 8.000 authentieke A-merken uit Azië. Van verse groenten, noedels en een uitgebreid diepvriesassortiment met garnalen en dimsum tot en met Chinese serviezen en stokjes. Tweemaal per week worden de producten uit Azië ingevlogen.
 

 

LifestyleXperience
De opnames zijn in onze vestiging aan de Flinesstraat 6 in Duivendrecht opgenomen.
Uitzending gemist? Hier kan het weer bekeken worden:
Amazing Oriental bij LifestyleXperience

RTL4 Trips & Travel

Madri Rond de Wereld

Logo
PDF vector logo van Amazing Oriental, de grootste Aziatische supermarkt
PDF vector logo van Amazing Oriental, 30 jarig jubileum


Contactpersoon:

Naam: Liza Poon
Telefoonnr 023-5677977